Stichting HIVOS verlengt huur in Sijthoff City

5 september 2023

Stichting Hivos heeft haar huurovereenkomst voor gebouw Sijthoff City verlengd met een huurperiode van 5 jaar. Hivos huurt hier sinds 2019 circa 1.500 m² nadat zij haar eigen gebouw aan de Raamweg had verkocht. Door een efficiëntere manier van werken heeft Hivos minder ruimtebehoefte en huren zij nu nog circa 1.000 m².

Sijthoff City is eigendom van een internationale belegger. Het is medio jaren 2010 volledig herontwikkeld en heeft destijds een nieuwe, in het oog springende gevel gekregen. Het gebouw is gelegen midden in het centrum van Den Haag en beschikt over een fraaie beschutte binnentuin.
Stichting Hivos (Humanistisch Instituut voor Ontwikkelingssamenwerking) bestaat al ruim vijftig jaar en zet zich in voor gelijkwaardige en inclusieve samenlevingen. Hivos komt op voor een vrije, eerlijke en duurzame wereld en is werkzaam in meer dan veertig landen.

Hivos werd in deze transactie geadviseerd door RBM Real Estate.